Stadion ”Hrvatski vitezovi” u Dugopolju i ove godine u mjesecu kolovozu (4.08.-6.08.2017.) ugošćuje kamp američkog nogometa pod nazivom ”The Growth of a Game Split Skills Camp”. Organizacija The Growth of the Game koja radi na promociji američkog nogometa u Europi, u suradnji s Hrvatskim savezom američkog nogometa, organizira po drugi puta u Hrvatskoj ovaj kamp, te je namjera da on postane tradicionalni godišnji događaj kao što je već praksa u brojnim zemljama Europe.

Zadnjih godina trend je da nogometi mijenjaju kontinente – ‘europski’ se sve više popularizira i igra u Sjevernoj Americi, dok je američki sve zastupljeniji u Europi, između ostaloga i u Hrvatskoj gdje egzistira sve veći broj klubova.

U sklopu kampa će također biti organiziran i trening hrvatske reprezentacije američkog nogometa. Cijena kampa iznosi 80 eura za igrače i 70 eura za trenere, a sve detaljnije informacije i sami postupak registracije svi zainteresirani mogu pronaći na službenoj web stranici kampa http://www.growthofagame.com/ Sponzor kampa je Turistička zajednica općine Dugopolje.