Sportski centar Hrvatski vitezovi

INFRASTRUKTURA: Sportski centar ''Hrvatski vitezovi'' – nogometni stadion

Općina Dugopolje izgradila je 2009. godine u srcu gospodarske zone Podi-Dugopolje objekt nogometnog stadiona kao I. fazu Sportskog centra ''Hrvatski vitezovi''. Stadion kapaciteta 5200 sjedećih mjesta izgrađen je u skladu sa svim propisima Hrvatskog nogometnog saveza i UEFA-e. Licenciranjem od strane HNS-a i UEFA-e Dugopolje je tako postalo domaćinom međunarodnih utakmica UEFA Europske lige i kvalifikacijskih utakmica mlađih selekcija hrvatske reprezentacije. Nogometni stadion mjesto je održavanja brojnih nogometnih utakmica i priprema domaćih i inozemnih nogometnih klubova te turnira, akademija i nogometnih škola. SC ''Hrvatski vitezovi'' partner je Nogometne akademije HNS-a (tečajevi za obuku trenera i ispiti za dobivanje UEFA Pro A, B i C licenci). Dimenzije glavnog igrališta s prirodnom travom su 102x66 m. U sklopu sportskog centra izgrađeno je i pomoćno igralište dimenzija 100x64 m sa ugrađenom rasvjetom i podlogom od umjetne trave što zadovoljava propise HNS-a i omogućava igranje utakmica u večernjim terminima.

TRENING:

Neposredno nakon otvaranje stadiona, općina Dugopolje je, kao jedini vlasnik, osnovala tvrtku Podi Dugopolje d.o.o., koja uz komunalne djelatnosti upravlja nogometnim stadionom i bavi se djelatnošću iznajmljivanja glavnog i pomoćnog nogometnog igrališta. Stadion je inače dom uspješnog drugoligaša Nogometnog kluba Dugopolje.

Nogometni stadion kapaciteta 5 200 sjedećih mjesta sadrži i uredske prostore za potrebe Nogometnog kluba Dugopolje, poslovne prostore, caffe bar i ustanovu za fizikalnu terapiju koja je partner NK Dugopolje. Pomoćni nogometni teren s montažnim tribinama za 500 gledatelja smješten je uz nogometni stadion te koristi svu stadionsku infrastrukturu; svlačionice s tuševima i sanitarnim čvorovima, sjedeći prostor za igrače, ploču za prezentiranje taktike, polivalentni press centar itd. Oprema za trening uključuje: dva pomoćna mobilna gola, male, srednje i niske prepone, slalom štapove, kapice i čunjeve, ljestve za koordinaciju, mreže za lopte, električni kompresor za pumpanje lopti i sl. Na stadionu postoji mogućnost dnevnog pranja sportske opreme.
 

Nogometni tereni Podloga Dimenzije
SC "Hrvatski vitezovi", glavno igralište - Dugopolje Prirodna trava 102 m x 66 m
Pomoćno igralište - Dugopolje Umjetna trava 100 m x 64 m
Stadion Iza grada - Klis * Prirodna trava 102 m x 67 m


* u suradnji sa NK Dugopolje postoji mogućnost najma terena NK Uskok u susjednoj općini Klis. Stadion Iza grada u Klisu udaljen je svega 5 km od SC ''Hrvatski vitezovi'' i nalazi se ispod znamenite Kliške tvrđave.

Kontakt

Imate pitanja?

Ako imate bilo kakvih pitanja o Dugopolju samo nas obavijestite i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku.
Još jednom, dobrodošli u Dugopolje!


Kontaktirajte nas